Over ons

Samen met een team van vrijwilligers serveert de Stichting Robin-Food alle gasten een driegangenmenu. Gewoon een goede pot, zoals je ook thuis zou eten, of wat er vroeger bij je moeder of oma op tafel kwam.

Wat er zoal op het menu staat? Elke maaltijd beginnen we met een smakelijk voorgerecht, zoals een kop soep, salade of fruit. Als hoofdgerecht serveren we vaak Hollandse pot, waarbij altijd een vegetarische of halal optie mogelijk is, maar ook bijvoorbeeld nasi goreng is een favoriet bij onze gasten. En als nagerecht… iedere week weer een ander, verrassend toetje.

Misschien nog belangrijker dan de maaltijd zelf is het sociale contact. Je kunt een gezellig praatje maken met de andere gasten en onze vrijwilligers, of ook gewoon stilletjes genieten van het geroezemoes om je heen.

Deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden om wekelijks aan tafel te schuiven. Als je eenmaal deelnemer bent bij Robin-Food, dan verwachten we wel dat je wekelijks komt. Lukt dat een keer niet en je weet het van tevoren, geef het dan door. Het is tenslotte zonde om eten weg te gooien.

Robin-Food is een stichting. We werken samen met de gemeente, diverse organisaties, instellingen en kerken in Nieuwegein om te helpen waar we kunnen. We zijn open, toegankelijk en transparant. We beoordelen mensen niet op hun verleden en sluiten niemand buiten. Iedereen is welkom!

De maaltijden worden volgens de veiligheidsregels van H.A.C.C.P. bereid.

Een deel van onze vrijwilligers heeft een EHBO-cursus gevolgd.