Voor wie

We kijken niet waar je vandaan komt, maar waar je naartoe gaat.

De activiteiten van de Stichting Robin-Food zijn niet alleen bedoeld voor minderbedeelden, ze zijn er voor iedereen die het nodig heeft. Daklozen, ouderen, mensen met autisme, die in het huis van bewaring hebben gezeten… Maar ook voor inwoners die geen netwerk hebben en even het huis uit willen.

“In Utrecht hadden we mensen aan tafel van 5 tot 83 jaar. Het was erg divers. Er kwam bijvoorbeeld iemand die in de prostitutie zat en een floormanager van een bank. Deze floormanager wilde met mensen aan tafel zitten waarmee hij normaal nooit aan tafel zou zitten. Natuurlijk gaf hij hier wel geld voor en zou hij zijn plekje zo afgeven, maar dat kan dus ook.”

“Mensen vragen wel eens: hoe weet je of iemand een maaltijd wel of niet kan betalen? Ik zeg dan altijd dat er heel duidelijk staat dat het voor mensen is die het nodig hebben. Inwoners die het niet nodig hebben, stappen er niet op af. Zo simpel is het. Ik heb ‘gratis’ expres met hoofdletters geschreven.” Je hoeft dus niet te bewijzen dat je het geld niet hebt.

“We doen niet aan screening, pasjes of een vragenlijst. Mensen moeten bijvoorbeeld al naar een voedselbank of de schuldhulpverlening, zij maken al zoveel mee. Als je bij ons komt, geloof ik je op je blauwe, bruine of grijze ogen dat je het nodig hebt. Wij geven 100 procent vertrouwen, dus niet 99 of 101 procent. Omdat wij 100 procent vertrouwen geven, krijgen we dat ook terug, hebben we geleerd.”

WIl je je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@robin-food.nl of stuur ons een bericht via de WhatsApp-link rechtsonder.