Over ons

Samen met een team van vrijwilligers serveert de Stichting Robin-Food alle gasten een driegangenmenu. “We willen de doelgroep die we voor ogen hebben een normale maaltijd geven. Restaurantniveau wil ik het niet noemen, maar gewoon zoals vroeger: wat je at bij moeders thuis of bij oma. Een goede pot.”

Wat er zoal op het menu staat? Elke maaltijd beginnen we met een heerlijk voorgerecht, zoals een kop soep of fruit. Als hoofdgerecht serveren we vaak Hollandse pot, met altijd een vegetarische of halal optie. En als nagerecht… iedere week weer een ander, verrassend toetje.

Deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden om wekelijks aan tafel te schuiven. “Als je eenmaal deelnemer bent bij Robin Food, dan verwachten we dat je wekelijks komt. Lukt dat een keer niet en je weet het van tevoren, dan geef je dat door. Weet je het last-minute, dan app je. We hebben er een hekel aan om eten weg te gooien.”

Naast het gratis driegangenmenu doen wij Soep van de fiets, een activiteit waarbij we gratis soep, koffie en thee serveren.

Robin Food is een stichting. We werken samen met de gemeente, diverse organisaties, instellingen en kerken in Nieuwegein om te helpen waar we kunnen. We zijn open, toegankelijk en transparant. We beoordelen mensen niet op hun verleden en sluiten niemand buiten. Iedereen is welkom!

De maaltijden worden volgens de veiligheidsregels van H.A.C.C.P. bereid.

Een deel van onze vrijwilligers heeft een EHBO-cursus gevolgd.