Activiteiten & acties

1 april 2024 – Paasbrunch

Als een (Paas)haas naar het buffet snellen was niet nodig want er stond tijdens de Paasbrunch op 1 april méér dan genoeg lekkers uitgestald.

Dankzij de inspanningen van de Robin Food vrijwilligers én een mooie donatie van AH City Plaza genoten de gasten van typische Paaslekkernijen. Verrassende starter was een mini-advocaatje met slagroom. Daarnaast waren er brunchbroodjes met divers lekker beleg en natuurlijk Paasbrood en eitjes, maar ook matzes, aspergesoep, pasteitje met ragout, vruchtenkwark en vers fruit. We ‘finishten’ met koffie en lentebokkepootjes.

De gasten lieten het zich goed smaken aan de op hun paasbest uitgedoste tafels: “We genoten van al het lekkers en van jullie gastvrijheid”, “Bedankt voor de overheerlijke brunch”, “Zo goed verzorgd en zo relaxed en gezellig!” En van die bedankjes en reacties genoten wij dan weer volop!

27 september 2023 – Uitbreiding maaltijden Leemwal

We waren bijtijds soep aan het maken met een aantal vrijwilligers. De maandag vooraf hadden we in de buurt geflyerd. We hebben deur-aan-deur aangebeld en mensen persoonlijk uitgenodigd. Een reactie die we vaak te horen kregen was: “Oh, wat leuk dat jullie er zijn!”, maar ook de opmerking dat deze maaltijden zeker in een behoefte zouden voorzien en dat mensen ernaar uitkeken om te komen eten. Op de donderdagavond zelf klonk het: “Huh, deze soep is zelfgemaakt? Maar zo smaakvol en goed! Ik had iets anders verwacht!” De vrijwilliger: “Wat had je verwacht dan?”, antwoord: “Nou, gewoon, iets anders – zeker niet zo smaakvol als dit.” Waarop de vrijwilliger antwoorde: “Ja, hallo, we willen natuurlijk wel iets goeds neerzetten.”

Sinds 30 maart serveren we wekelijks elke donderdag een gratis maaltijd op onze nieuwe locatie, Leemwal 3. Dit is zo’n groot succes, dat we sinds 27 september nu ook op woensdag een maaltijd verzorgen!

18 augstus 2023 – Circusfuif

Vrijdag 18 augustus hebben we in de middag tot begin van de avond voor de tweedee keer een circusfuif georganiseerd, en ook deze keer met succes!

Om 13.00 waren we begonnen met opbouwen en om 14.30 druppelden de kinderen en hun ouders naar binnen. Met blije gezichten, want iedereen had zin in het kindercircus.

Bij de ingang stond Rooie Arie, de clown, al spelend op zijn gitaar de mensen te verwelkomen. Om 15.00 hebben we samen met Simone van jeugdwerk Movactor bedankt voor de mogelijkheid dit te mogen organiseren. Vervolgens kamde de clown onze haren met een grote kam.

Na het optreden was het tijd voor bingo met aansluitend gratis poffertjes, pannenkoeken, patat en pizza. Toen iedereen naar huis gingen, kregen ze ook nog een ijsje mee. Een geslaagde circusfuif dus!

11 juli 2023 – Muziekbingo

We speelden geen goede of foute bingo: nee, we speelden muziekbingo! Er kwamen verschillende muziekstukken voorbij en dan kon je kijken of die song op je kaart stond.

Net als bij normaal bingo gingen we voor de eerste volle bovenste rij, middelste rij en de volle kaart. Natuurlijk waren er weer leuke prijzen waar de deelnemers uit mochten kiezen.

Iedereen heeft genoten van de muziek en de geslaagde avond, die geheel gratis was. Ook de aansluitende maaltijd was heerlijk.

Mei 2023 – Barbecue Leemwal

Begin mei 2023 namen de deelnemers van de Leemwal, waar Robin Food net een kleine twee maanden actief was, het initiatief om zelf een barbecue te organiseren. Zij wilden alles zelf regelen: barbecue, vlees, sauzen, tafels, stoelen, …

Wij waren ook uitgenodigd om aan te schuiven. Het was prachtig weer en een bijzonder gezellige avond, met uiteraard veel lekkers van de barbecue. Omdat dit zo’n succes was, hebben we afgesproken dat we hier een jaarlijkse traditie van gaan maken!

26 december 2022 – Kerstbrunch

Toen we op 24 december de boodschappen deden, hadden we 37 aanmeldingen voor de kerstbrunch.

Het menu bestond uit diverse broodjes met lekker beleg en salades, kaas, brie, saté en een gekookt of gebakken eitje met diverse drankjes erbij. Er was voor ieder wat wils; en natuurlijk ook een stukje spijsbrood. Als klap op de vuurpijl hadden we ijs toe.

Uiteindelijk hebben we met 44 mensen heerlijk mogen eten en genieten. Op naar de paasbrunch!

11 november 2022 – Sint Maarten

Na kort onderling overleg werd besloten dat we aanwezig zouden zijn bij de lampionnenoptocht voor Sint Maarten in Nieuwegein. Voor wie het niet kent, even kort het verhaal van Sint Maarten. Hij was een Romeinse soldaat, die in 316 geboren werd in Hongarije. Het verhaal gaat dat hij op een koude winterdag bij de stadspoort van Amiens (Frankrijk) een bedelaar zag zitten die rilde van de kou. Maarten had al zijn bezittingen al gedeeld met arme mensen die hij onderweg tegen was gekomen, hij had alleen zijn mantel nog aan. Deze scheurde hij in tweeën en gaf de helft aan de bedelaar. Dit en meer zorgde ervoor dat Maarten later beschouwd werd als heilige. Op 11 november wordt zijn sterfdag herdacht. In onze tijd wordt er dan een lampionnenoptocht gehouden; kinderen zingen langs de deuren en krijgen daarvoor snoepgoed. 

Soep van de Fiets kan zich wel vinden in de gulle Sint Maarten en daarom konden we niet achterblijven. We deelden die avond soep uit in de wijk waar de stichting gevestigd is. Het was ons een waar genoegen!

16 augustus 2022 – Circusfuif

We mochten een circu fuif organiseren. Eerst vermaakte een clown de kinderen en daarna was er een grote bingo. De kinderen konden zich laten schminken en mochten een kijkje nemen in een echte brandweerauto.

5 mei 2022 – Bevrijdingsmaaltijd

In samenwerking met de stichting 4 & 5 mei hebben we een bevrijdingsmaaltijd georganiseerd. Het was mooi dat de 45 deelnemers met verschillende achtergronden samen gezellig deze maaltijd mochten gebruiken.

18 april 2022 – Paasbrunch

Op 2e Paasdag hebben we in samenwerking met MOvactor een geslaagde brunch georganiseerd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar

26 september 2021 – Bingo

We hadden een BINGO avond georganiseerd. Het was een gezellig avond en voor herhaling vatbaar. Dankzij winkelcentrum Galecop en Muntplein hadden we ook mooie prijzen.

21 september 2021 – Controle van hulpmiddelen

Samen met de fysiotherapie van Galecop en de stichting Donorfiest organiseerden we dat mensen met hun hulpmiddelen bij ons langs konden komen voor technische controle/afstelling van hun rollators / rolstoelen, enz. en advies over hun houding.