Activiteiten & acties

21 september 2021

Samen met de fysiotherapie van Galecop en de stichting Donorfiest organiseerde we dat mensen met hun hulpmiddelen bij ons langs konden komen voor technische controle/afstelling van hun rollators / rolstoelen, enz. en advies over hun houding.

26 september 2021

we hadden een BINGO avond georganiseerd. Het was een gezellig avond en voor herhaling vatbaar. Dankzij winkelcentrum Galecop en Muntplein hadden we ook mooie prijzen.

18 april 2022

Op 2e Paasdag hebben we in samenwerking met MOvactor een geslaagde brunch georganiseerd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar

5 mei 2022

In samenwerking met de stichting 4 & 5 mei hebben we een bevrijdingsmaaltijd georganiseerd. Het was mooi dat de 45 deelnemers met verschillende achtergronden samen gezellig deze maaltijd mochten gebruiken.

16 augustus 2022

We mochten een circus fuif organiseren. Eerst vermaakte een clown de kinderen en daarna was er een grote bingo. De kinderen konden zich laten schminken en mochten een kijkje nemen in een echte brandweerauto.

11 november 2022

Na kort onderling overleg werd besloten dat we aanwezig zouden zijn bij de lampionnenoptocht voor Sint Maarten in Nieuwegein. Voor wie het niet kent, even kort het verhaal van Sint Maarten. Hij was een Romeinse soldaat, die in 316 geboren werd in Hongarije. Het verhaal gaat dat hij op een koude winterdag bij de stadspoort van Amiens (Frankrijk) een bedelaar zag zitten die rilde van de kou. Maarten had al zijn bezittingen al gedeeld met arme mensen die hij onderweg tegen was gekomen, hij had alleen zijn mantel nog aan. Deze scheurde hij in tweeën en gaf de helft aan de bedelaar. Dit en meer zorgde ervoor dat Maarten later beschouwd werd als heilige. Op 11 november wordt zijn sterfdag herdacht. In onze tijd wordt er dan een lampionnenoptocht gehouden; kinderen zingen langs de deuren en krijgen daarvoor snoepgoed. 

Soep van de Fiets kan zich wel vinden in de gulle Sint Maarten en daarom konden we niet achterblijven. We deelden die avond soep uit in de wijk waar de stichting gevestigd is. Het was ons een waar genoegen!

26 december 2022

Toen we op 24 december de meeste boodschappen deden, zaten we op 37 aanmeldingen voor de kerstbrunch. Het menu bestond uit diverse broodjes met lekker beleg en salades, kaas, brie, saté en een gekookt of gebakken eitje met diverse drankjes erbij. Er was voor ieder wat wils; en natuurlijk ook een stukje spijsbrood. Als klap op de vuurpijl hadden we ijs toe. Uiteindelijk hebben we met 44 mensen heerlijk mogen eten en genieten. Op naar de paasbrunch!